Bloggar

1. Sammanfatta vem du är och vad du arbetar med i max 20 rader. 

By  | 

Mitt namn är Linnea, jag tror på magkänsla, nyfikenhet och humor när det kommer till att bana väg för sig genom livets upp- och nedgångar. Jag är en kreativ, lyhörd person, i stort behov av andra människor.

Jag har läst ekonomi vid Uppsala universitet men det som fastnat på mitt minne från den tiden är snarare de erfarenheter jag samlade vid sidan av studierna. Det jag framförallt fastnat för är entreprenörskapet, när någon förverkligare en idé och lyckas omsätta den i ett företag tillsammans med andra. Det måste inte vara stort och framgångsrikt, via Hand in Hand i Indien studerade jag fattiga självständiga kvinnliga entreprenörer, till att ha fått studera extremt framgångsrika svenska entreprenörer bakom så kallade Born global-företag. Entreprenörerna bakom dessa framgångsrika företag kom jag b.la. i kontakt med via Sveriges största entreprenörskapsföreläsning, den årliga Anders Wall-föreläsningen i Uppsala som jag var med och organiserade ett år under min studietid. Inspirerad av många i min omgivning provade jag själv på att tillsammans med två kompisar själva utveckla en produkt av en idé vilken vi tävlade med i världens största tävling inom marknadsföring för studenter. Vår kreativitet tillsammans med ett lyckat samarbete tog oss till världsfinalen där vi fick möta och inspireras av studenter från hela världen med samma passion för nya idéer och marknadsföring.

Idag arbetar jag på ett mindre företag som hjälper Skandinaviska varumärken inom sport, alpint, golf, friluftsliv etc. att växa internationellt. Kärnan i företaget är ett etablerat nätverk som jag tacksamt tar del av och försöker jobba vidare på efter bästa förmåga.

  1. Sammanfatta vad du brinner för max 10 rader. 

Jag har stor respekt för de som har en idé och vågar driva igenom sin idé och som envist kämpar under en i många fall tuff, men förhoppningsvis lärorik uppstartsperiod.

Linnea Söderström