Bloggar

Drömmar som blev mål

By  | 

Dreams are coming true finns det en låt som heter, jag älskar den. En kärleks låt såklart men just de orden. Drömmar kan bli sanna bara vi vågar. Jag har skrivit mycket om drömmar och mål, drömmar är värt att skriva om, om och om igen. För varje människa drömmer, varje människa har drömmar men vågar inte leva ut dem.

Jag har alltid varit en drömmare, kanske kan det ha att göra med att under 10 år levde jag bara på hoppet eller drömmen, en dröm om att överleva och att en dag bli frisk från mina ätstörningar. Drömmarna var trots att jag var så sjuk väldigt många, drömmar som att bo vid havet njuta av solnedgången på stranden, hjälpa människor som mår dåligt och drömmen om att faktiskt våga leva ut drömmarna.

Idag lever jag min dröm, och jag vet att drömmar kan slå in, drömmar är inte bara en värld som vi försvinner i när vi sover på nätterna, drömmar är förhoppningar, längtan och som för mig mål. När jag skriver att jag lever min dröm så menar jag egentligen bara den meningen att idag vågar jag leva ut mina drömmar. Sedan så kanske drömmarna inte alltid blir som jag tänkt mig, men idag vågar jag testa för jag har bestämt att aldrig svika mina drömmar och det var min allra största dröm. Precis som när jag väl blev frisk, så kände jag att detta var värt att kämpa för. När jag flyttade i våras till en stad jag alltid velat bo i och sedan kunde jag inte bo kvar av olika anledningar så var och är jag glad ändå. För jag följde min dröm.

Mina drömmar blir erfarenheter som jag alltid bär med mig, jag tror inte på att drömmar slår in, jag tror på att drömmar blir verklighet om vi jobbar för det. Sedan om jag vinner på triss eller bingolotto så kan det vara en dröm som faktiskt slår in fast för att vinna måste man satsa, och i detta fall köpa en trisslott år efter år för att sedan kanske vinna. Men jag som aldrig köper en triss eller en bingolott kan heller inte vinna. Sedan om det är ödet eller inte om man väl vinner det går att filosofiera om länge. Det jag menar är att för att förverkliga sina drömmar så måste man tillåta sig att drömma och faktiskt jobba för den, och ta den på allvar och inte bara tro att det bra är en dröm. För vad kan gå fel? Saker måste gå fel för att vi ska kunna lära oss av våra handlingar som är utgångspunkten i att följa sina drömmar.

Jag har levt år som kan liknas en enda stor mardröm, men jag lever min finaste dröm nu. Livet.

Imorgon ska jag åka till Portugal, jag ska besöka en kollega. Vi ska tillsammans starta ett projekt, rehab resor från Sverige till Portugal för människor som mår dåligt. Det är min dröm, jag följer den. Det kan lika gärna gå åt skogen, men det är min dröm att testa att jobba utomlands

Min pappa brukar ofta säga till mig, följ din dröm för annars kommer du ångra dig.

Det är precis det jag menar med denna text, våga följ din dröm. Drömmar kan liknas vid mål i livet, men istället för att kämpa för olika mål eller idéer så kommer dessa drömmar till oss och dem behöver inte alltid vara mega stor men lika viktiga för det. Förvalta dessa för det är en gåva, och ingen ska någonsin få ta dina drömmar ifrån dig.

Rebecca Hurtig