Bloggar

Vrider du (också) på pinnen?

By  | 

Vrider du (också) på pinnen? Det finns människor som gör samma saker nästan varje dag och kanske går till samma jobb hela livet. Sen finns det de som far runt, ivrigt sökande och byter jobb, kanske startar eget, flyttar, reser, provar nya hobbies, träffar nya vänner. Sen finns det sådana som jag. Flyttar sällan, byter jobb ibland, reser ibland och har ett gäng trofasta vänner. Tänker mycket, utmanar mig själv och hittar små kul saker för att göra livet mer spännande och roligt. Och jag är en av dem som vrider på pinnen.

För ungefär ett år sedan surfade jag runt på Facebook och hittade av en slump en grupp som heter ”Vi som vrider på pinnen”. Det är en grupp som idag har närmare 10 000 följare. Den enda gemensamma nämnaren är att de alla vänder på pinnen ibland. För att se vad som händer när man bryter mot en norm. För att undersöka vad som då händer och skapa diskussion. Och dokumentera och dela.

Vad är det för en pinne jag talar om? Jo, det är pinnen i kassalinjen. Pinnen man lägger på kassabandet när man handlar för att markera var just mina varor på bandet börjar och slutar.

Facebookgruppens regler och syfte beskrivs så här:

”Vänd pinnen i kassan och ta en bild. Regler för gruppen: Vi vrider på EN pinne som vi lägger på bandet (dvs inte ställer upp på högkant) inte flera stycken, därav gruppnamnet ”Vi som vrider på pinnen”. Alla bilder med fler pinnar eller annat irrelevant material kommer att tas bort direkt. Har du ändå svårt att förstå reglerna kan du ju alltid använda sunt förnuft. Vårt mål är inte att göra kassörskor arga, vi vill skapa en diskussion om vad som händer när en större grupp gör något som bryter mot normen på ett ganska oskyldigt sätt. Välkommen in i en vriden gemenskap.”

pinne 2

Coop Forum i Södertälje den 17 okt. Dubbelpinne. En äldre kvinna bakom mig i kön vände raskt den bakre pinnen åt rätt håll. Studerade därefter mig med mycket misstänksam blick uppifrån och ner. En lååång stund. Kassörskan däremot tog bara framförvarande pinne (på bilden) utan någon reaktion alls. Fredagsnöje!

Den här gruppen har gett mig många goda skratt och poängen tycker jag är att det handlar om att tänka utanför boxen. I allt vi gör. Och när vi gör det så händer det saker.

Tänk likadant i livet i stort – vrid på pinnen då och då för att se vad som händer. Våga testa normer och bryt ibland mot gamla invanda mönster. Kanske leder det till både nya, spännande och förunderliga saker. Och om inte så kommer du säkert att lära dig något eller upptäcka en del nytt och kanske få dig ett och annat gott skratt. Och vi vet ju att ett gott skratt förlänger livet.

Så iväg med dig nu. Vrid på en pinne och se vad som händer.

Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig överallt. /Albert Einstein

/Anni

Mitt namn är Anni. Jag använder magkänsla, förnuft, humor och positiv tankekraft för att glida så glatt som möjligt genom livets upp- och nedgångar.

Jag är ett maskrosbarn. Med en övertygelse om att oavsett var eller vad man kommer ifrån och vad man möter i livet kan man göra det man vill och nå dit man vill. Men det krävs hårt arbete, en innerlig stark vilja, envishet, tro, mod och någon eller något som ger kraft på vägen. Har en önskan om att inspirera och ge mod och hopp till andra människor. Intresserad av människor, ledarskap, motivation och kommunikation. Tror på kommunikationens starka kraft och älskar att skriva. Jag vill förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre.

Bästa tips: Tro på dig själv, våga förändra det som inte känns bra. Livet är för kort för att inte må bra och ha kul. Lyssna, dela med dig, ge beröm och var generös.

Drömmer om: Att ge ut min alldeles egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt.”

Kommentarer

  1. […] Ps Några av blogginläggen som blev en framgång var ”Dröm inte det du vill göra, gör det du vill göra” och ”Ingenting är omöjligt” och  ”Vrider du också på pinnen?”  […]

  2. […] Ps Några av blogginläggen som blev en framgång var ”Dröm inte det du vill göra, gör det du vill göra” och ”Ingenting är omöjligt” och  ”Vrider du också på pinnen?”  […]