Förverkliga din idé

Har du en idé du vill förverkliga?

Ladda upp idéannons här

Vad är en idé? Det kan vara i princip vad som helst som omfattar en vara som ska produceras eller en tjänst som ska utföras. Det kan även finnas kombinationer av varor och tjänster som kan utgöra grunden till en framtida verksamhet.

Det finns många anledningar till varför du vill förverkliga en idé. För många handlar det om att förverkliga sig själv och sina drömmar. Att få forma och styra sitt eget liv utifrån intresseområden och passioner. För andra är anledningen att skapa egenförsörjning och skapa sitt eget arbetstillfälle. För vissa är det att se något större att växa fram och drivkraften ligger i sjlva verksamhetsuppbyggandet. Den som drömmer om att tjäna mycket pengar väljer antagligen en annan affärsidé än den som är nöjd med ett företag som man kan leva på. Man kan även bygga upp egen verksamhet på hobbynivå vilket ofta kan vara ett bra sätt för många att bygga upp sin verksamhet parallellt med en anställning eller studier, det ger en möjlighet att lära sig, att pröva på innan man satsar fullt ut med den risk och möjligheter som det innebär. Om man väljer att bli fritidsföretagare är det då en viktig fråga om man vill ”skala upp” företaget så småningom eller om det ska bibehållas på hobbynivå.

Innan du förverkligar din idé bör du fundera på vad visionen med din verksamhet är. Vad vill du uppnå och åstadkomma? Vad vill du sysselsätta dig med? Vad är din vision? Investerare brukar säga att vi lever i en globaliserad tid där det mer eller mindre finns en marknad för alla idéer. Det viktigaste är att du prövar och testar din idé i ett stort nätverk med andra. På den vägen får du kontakter och kunskaper om hur du ska ta just din idé till nästa nivå av förverkligande.

Behöver man vara rädd för att skydda sin idé?
Man behöver nästa aldrig vara rädd för att skydda sin idé. De flesta idéer är unika och knutna till individens kompetens och genomförande. När din idé handlar om en unik uppfinning är det dock värt att skydda din idé. Det kan du göra genom att exempelvis söka patent eller varumärkesskydd hos PRV http://www.prv.se

Ladda upp idéannons här

Se ideannonser här