Arbetsmarknaden

3 grunder för motivation på jobbet

By  | 

Förmåner och högre lön är alltid uppskattat. Men den riktiga motivationen på jobbet kommer från helt andra områden.

Det finns tre viktiga förutsättningar att ge för den som vill försäkra sig om motiverade och produktiva
medarbetare, skriver Stanfordforskaren Emma Seppälä på Harvard Business Review.

  1. Inspiration. Ju mer man känner att det finns en mening med jobbet, desto mer kreativ och flexibel blir man. Oavsett vad företaget håller på med och vad inställningen är till de egna arbetsuppgifterna kan man bli motiverad av att företagskulturen är god. Företaget kanske stödjer angelägna projekt utanför själva verksamheten. Rättvisa och osjälviska ledare är också en inspirationskälla. Medarbetare som känner att chefen håller på dem i vått och torrt är lojalare, mer samarbetsvilliga och produktiva, enligt forskning som Emma Seppäla hänvisar till.
  2. Vänlighet. Eftersom vi är sociala varelser behöver vi kamratskap och bekräftelse även på jobbet. Att visa omtanke och respekt är mer effektivt än ilska för den ledare som vill att medarbetarna ska vara motiverade och produktiva. Bara en så enkel sak som att fråga hur det står till och verkligen lyssna på svaret är verksamt.
  3. Egenvård. Friskvårdsbidrag och gratis gymkort i all ära. Men förutsättningen är att företagskulturen är uppmuntrande och tillåtande, så att man verkligen har möjlighet att träna och ta pauser för att minska stressen och öka välbefinnandet. Ledaren själv bör föregå med gott exempel.