Inspiration

Diskussioner om global kompetens och hur vi tar vara på den

By  | 

I vår alltmer globala värld – tar vi verkligen vara på all kompetens som vi har omkring oss? Både utifrån och den som finns i vårt eget land? Samtidigt som kompterenser konkurrerar med varandra, råder också konkurrens om kompetensen.

Onsdagen den 19 mars, diskuteras denna fråga för fullt, bland annat i dessa tre sammanhang i Stockholm:

  • Den liberala tankesmedjan Fores ordnar ett lunchseminarium i samband med lanseringen av en ny rapport: Jakten på det nya kapitalet – Sverige i den globala konkurrensen om kompetens, författad av Tove Lifvendahl, Kristina Lindahl von Sydow och Sylvia Schwaag Serger. Frågor som ska diskuteras är bland annat: Är vi tillräckligt attraktiva för globala talanger? och Tar vi tillvara den kompetens vi redan har?
    Tid: Onsdag den 19 mars, kl 12:00-13:30. Plats: Fores lokaler, Bellmansgatan 10.

  • Saco ordnar en konferens om kunskapsföretagande med tema globalisering, entreprenörskap och kompetens. Bland annat ska man diskutera globalisseringen som en fråga om  tillväxt.  Diskussioner och inlägg från forskare, entreprenörer och företrädare för organisationer och myndigheter.
    Tid: Onsdagen den 19 mars, 10.30. Plats: Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Gamla stan, Stockholm.

  • Kommerskollegium anordnar ett seminarium med temat Personrörlighet i praktiken – företagens behov och konkreta hinder. Seminariet ska fokusera på företags behov och de konkreta hinder som EU-medborgare möter när de flyttar till Sverige. Bakgrunden är två rapporter som Kommerskollegium har publicerat nyligen om företagens internationella handel och deras konkurrenskraft. Tid: 19 mars klockan 9.00-10.30 (Kaffe och smörgås serveras från kl. 08.30)
    Tid: 09.00 – 10.30. Plats: Kommerskollegium, Drottninggatan 89, Stockholm. Närmaste t-bana: Rådmansgatan.

/Caroline Bexius