Inspiration

Varför ska jag synliggöra och registrera min idé?

By  | 

Alla entreprenörer som har lyckats förverkliga sin idé är överens om att en idé bara är en råvara. Den saknar värde utan förädling och hårt arbete bakom genomförandet av förändringsprocessen. För att lyckas med din idé är det A och O att synliggöra din idé i ett nätverk med kontakter, kunskaper och investerare. Ju mer spridning du får för din idé desto större är möjligheten att förverkliga den. Att försöka stånga pannan blodig i tron att ens idé är fantastisk och att lanseringen går som en dans är att lura sig själv.

Entreprenörernas framgångsrecept för att lyckas med sin idé:
Vilka tror du är de viktigaste faktorerna för att man skall lyckas med sin idé? Denna fråga svarade ca 450 entreprenörer på i en omfattande alumniundersökning.

1. Synliggör din idé och nätverka med rätt personer
Man måste inse att det lönar sig enormt mycket att ta hjälp av andra. Man kan inte allt och det finns alltid andra som är bättre på något i ditt företag. Ta hjälp av dem och lär dig under tiden. Entreprenörerna påtalar att det är viktigt att be om hjälp. Även om man inte alltid får ett ja så finns det många inspirerande och hjälpsamma personer. Att våga berätta om sin affärsidé för andra är således inget som skall kännas skrämmande

2. ”Det är personerna som gör företaget, mer än affärsidén.”
Egenskaper hos individen lyfts upp som den absolut viktigaste framgångsfaktorn för att lyckas med sin satsning. Entreprenörerna lyfte fram vikten av att våga genomföra satsningen, tro på sin idé till 110%, att tidigt börja prata med sina framtida kunder, kompetenser hos entreprenören/teamet samt att ha ett brinnande engagemang.

3. Våga tro på sin idé
Det är viktigt att man tror på sig själv och sin idé och vågar ta klivet och göra satsningen. Att ha en idé är bara början men att tro på sin idé kommer att ge dig den drivkraften som behövs för att starta ett nytt företag. Flera entreprenörer framhäver att om du vill att andra ska tro på dig och din idé och kanske köpa din produkt/tjänst måste du börja med att tro på den själv och se nyttan med din idé.

Ladda upp din idéannons