Video

Nyhetsbrev – en effektiv marknadsföring

By  | 

Fantastiska Young female entrepreneurs har bjudit in MailChimp för att prata om hur man effektivt använder nyhetsbrev i sin marknadsföring.

Nyhetsbrev är ett effektivt sätt för att marknadsföra dina produkter/tjänster. Ett nyhetsbrev som är bra utformat kan skapa ett stort mervärde för dina kunder. 85 procent av världens internetanvändare använder e-post (och i Sverige hela 92 procent). 62 procent är aktiva i sociala medier. Det visar en ny undersökning från Ipsos.

Målsättningen med ett nyhetsbrev är att på ett sakligt sätt informera dina kunder om dina produkter och tjänster via e-post. Att på ett neutralt sätt berätta vad dina produkter gör och vem som kan ha nytta av dem. Du ska ”lära” kunden vad dina produkter egentligen gör eftersom det inte alltid är så självklart, speciellt för nytillkomna kunder.

När du informerar via e-post så ska du inte försöka sälja aktivt utan det räcker med att din e-post har tydliga kontaktuppgifter så mottagaren vet vart han/hon ska vända sig ifall han/hon vill beställa eller vill ha mer information.